طريقة عمل المفتقة الأصلية
- الكمية تكفي: 7 أشخاص
- المقادير: 5 كيلو عسل اسود ربع كيلو تحويجة ربع كيلو سمسم نصف كيلو جوزهند ربع كيلو حبة البركه مطحونه كتيره ضانى ب 10جنيه حبه خضراء ب 6 جنيه زجاجه زيت بجنيه لبان قدحه ومسيحات
- التحضير: نحمص الحبة الخضرا ونطحنهاننقع الكتيرة الضانى فى ماء ساخن صغير فى مدة لاتقل عن 6 ساعاتنغسل حبة البركة ونحمصها ونطحنها ناعمناخد من زجاجة الزيت كوب نقدح فيه الحبة الخضراء ونصفيهباقى زجاجة الزيت نقدح فيه لبان القدحة والمسيحات ونصفيها منهونحمر فيه التحويجة(المغات)وعليه العسل وحبة البركة المطحونة وعليهم كوب الزيت اللى قدحنا فيه الحبة الخضراونحط عليهم الكتيرة المنقوعة بالميه ونسبكها كويسونصف ليمونة نقطة نقطة او ملح ليمون بسيط جداقبل ماتتعقد نحط السمسم المتحمص او اى مكسرات احنا بنحبهاثم تترك لتبرد المفتقه وتعبأ فى برطمانات