-->
موقع حورية لكل ما يخص المرأة العربية موقع حورية لكل ما يخص المرأة العربية

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

طريقة عمل المفتقة الأصلية

طريقة عمل المفتقة الأصلية


  • الكمية تكفي: 7 أشخاص
  • المقادير: 5 كيلو عسل اسود ربع كيلو تحويجة ربع كيلو سمسم نصف كيلو جوزهند ربع كيلو حبة البركه مطحونه كتيره ضانى ب 10جنيه حبه خضراء ب 6 جنيه زجاجه زيت بجنيه لبان قدحه ومسيحات
  • التحضير: نحمص الحبة الخضرا ونطحنها
    ننقع الكتيرة الضانى فى ماء ساخن صغير فى مدة لاتقل عن 6 ساعات
    نغسل حبة البركة ونحمصها ونطحنها ناعم
    ناخد من زجاجة الزيت كوب نقدح فيه الحبة الخضراء ونصفيه
    باقى زجاجة الزيت نقدح فيه لبان القدحة والمسيحات ونصفيها منه
    ونحمر فيه التحويجة(المغات)وعليه العسل وحبة البركة المطحونة وعليهم كوب الزيت اللى قدحنا فيه الحبة الخضرا
    ونحط عليهم الكتيرة المنقوعة بالميه ونسبكها كويس
    ونصف ليمونة نقطة نقطة او ملح ليمون بسيط جدا
    قبل ماتتعقد نحط السمسم المتحمص او اى مكسرات احنا بنحبها
    ثم تترك لتبرد المفتقه وتعبأ فى برطمانات



التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

مدونة مكتبة الكتب التعليمية