تارت معمرة بالكركاع و بصوص الكراميل
مقادير التارت
250 جرام دقيق + 125 جرام زبدة باردة + صفار بيضة+ فانيليا + رشة ملح + رشه سكر + 2 ملعقة مياه باردة ( 30 مللي )
الطريقة
في الكبة نضع الدقيق و رشة الملح و رشة السكر و عليه الزبدة الباردة و نشغل حتي تصبح فتات خبز
نضع صفار البيضة و مضاف اليها الفانيليا و نشغل
ثم نضيف المياه و نشغل الكبة متقطع مرتين ثلاثة بالكتيرررر و نحط الخليط في طبق بيكون مفرول
نجمع فيه بايدنا لحد ما يكون كورة
يغلف بالبلاستيك و يترك في الثلاجة ساعة
يفرد في قوالب التارت (انا بقطع من العجين بالسكين و بفرد بايدي بداخل قوالب التارت الصغير )
يخرم بالشوكة حتي لا يترفع و يدخل فرن ساخن مسبقا
حتي يحمر
و يترك ليبرد تماما
صوص الكراميل
واحد و نصف كوب سكر حبيبات نااااااااااااااعم + ثلث كوب ماء + واحد و ربع كوب كريمة لباني + نصف ملعقة فانيليا
الطريقة
نضع السكر و الماء في قدر علي النار و تكون متوسطة حتي يذوب السكر و يبدا في الغليان بدوووووون تقليب نهائي
و نركز عندما يبد في تغير لونه الي الذهبي
نضيف الكريمة و ناخد بالنا من فوران الكريمة و نقلب بسرعة حتي يختلط و نضيف الفانليا و نطفي النار
الخليط بيكون سائل
و بعد ما بيرد بيثقل
نضع عين الجمل بداخل التارت و نصب صوص الكراميل و بالهنا و الشفا
الطريقة
نضع السكر و الماء في قدر علي النار و تكون متوسطة حتي يذوب السكر و يبدا في الغليان بدوووووون تقليب نهائي
و نركز عندما يبد في تغير لونه الي الذهبي
نضيف الكريمة و ناخد بالنا من فوران الكريمة و نقلب بسرعة حتي يختلط و نضيف الفانليا و نطفي النار
الخليط بيكون سائل
و بعد ما بيرد بيثقل
نضع عين الجمل بداخل التارت و نصب صوص الكراميل و بالهنا و الشفا