طريقة عمل دجاجة محشية بشعرية صينية
- الكمية تكفي: 4 أشخاص
- وقت التحضير: 30 دقيقة
- وقت الطهي: 60 دقيقة
- المقادير: دجاجة 2كيلو وربع
3بصلات كبار مقطعين جوانح
5 فصوص ثوم
ملعقتين كبار كزبرة و بقدونس مقطعين
ربع ليمونة مخللة
علبة صغيرة شامبينيون
علبة شعرية صينيةاو رز مسلوق
2 كبد و قوانص و عنق الدجاجة - التحضير: ننقع الدجاجة في ماء فيه ملح و خل و زنجبيل و تبات في الماء الى الغد
تغسل الدجاجة و نسيبها تقطر و نطبخ الشعرية الصينية في ماء فيه ملح
ولما تستوي نصفيها و تقطعها قطع صغيرة و نضيف عليها الشامبينيون المقطع قطع صغيرة
نحط البصل و ثلاث فصوص ثوم في طنجرة و نضيف عليهم شوية زيت و نحطهم على نار هادية
في اناء نحط الثوم المتبقي و الكزبرة و البقدونس و ملعقة صغيرة ملح و ملعقة فلفل و ملعقة زنجبيل و زعفران او كركم و نضيف لهم كاس ماء
و نحط شوية على الشعرية و نحركها لغاية ما تتشربها ولو حبيتي ضيفي شطة
اللي باقي من التتبيلة بندهن بيه الدجاجة من برا ومن جوا
وبنحشي الدجاجة بالشعرية و نخيطها - الطبخ: بنضيف حوالي لتر ماء للبصل و شوية من التتبيلة لو لسة شوية و نضيف للماء نص ملعقة ملح ونص ملعقة زنجبيل و فلفل و زعفران
لما الماء يبتدي يغلي بحط الدجاجة في الطنجرةعلى صدرها
بعد حوالي نص ساعة الى 40 دقيقة نقلبها على ظهرها
بعد حوالي ربع ساعة بنشيل الدجاجة من المرق
بنقطع الكبد و القوانص و العنق قطع صغيرة
و نضيفها للمرق ونضيف ربع ليمونة مخللة و نوطي النار
ندهن الدجاجة بالزبدة و نحطها في الفرن تتحمر
لما تتحمر و المرق يتكثف نطفي النار
نحط المرق في طبق التقديم و نحط عليه الدجاجة
و نصب عليها شوية مرق و ماننساش نشيل الخيط