طريقة عمل البغاشة
- الكمية تكفي: 3 أشخاص
- المقادير: 2 كوب دقيق 2 بيضة شوية مياه ذرة ملح
- التحضير: طبعا الشربات يكون جاهز وبارد من بدرى
وممكن يترش عليها سكر بودرة بس انا بفضل الشربات
الطريقة
نحط البيض ع الدقيق وسنة الملح ونقلب
ونعجنها مع بعضها ولو احتاجت شوية مية نحطلها
لحد ما تبقى عجينة متماسكة ومش بتلزق فى ايدينا
ونقسمها على 5 كور متساوية
وبعد كدة نفرد كل قرصة لوحدها
على قد مانقدر نفردها كويس
ومنحطش دقيق كتير خاصة بين رقات العجين
وبعد ما نخلص فرد الخمس قرصات نحطهم فوق بعض
ونفردهم مرة تانية وهما على بعض وبكدة هيكونوا قرصة واحدة كبيرة
بعد كدة نقطعها زى ما احنا عايزين
مربعات او سمبوسكات زى ما نحب - الطبخ: هنبتدى بقى نحمرها فى الزيت
هنجهز كمية مناسبة للتحمير
اول ما حطيت البغاشة هى بتنزل فى الاول تحت فى الطاسة
وبعد كدة بتطلع فوق الزيت
نطلعها ونحطها على طول فى الشربات البارد