طريقة عمل كيكة البرتقال الهشة الجميلة
- الكمية تكفي: 6 أشخاص
- وقت التحضير: 20 دقيقة
- وقت الطهي: 30 دقيقة
- المقادير: 2 كوب دقيق 2 ملعقة صغيرة باكنج باودر 1 ملعقة فانيليا رشة ملح صغيرين 1 كوب سكر 3/4 كوب زيت 1/4 1 كوب عصير برتقال متصفي 4-5 بيض
- التحضير: طريق عمل الكيكة
في الأول ننخل الدقيق ونحط علية الباكنج باودر ورشة الملح وحنط معاهم الفانيليا ونسيبهم على جنب .
وفي خلاط العصير نحط البيض والسكر ونخلطهم كويس لحد ما السكر يذوب . نحط قشر البرتقال والزيت
ونحط برضو عصير البرتقال . ونخلطهم كويس لحد ما قشر البرتقال تبقى حتت صغيرة مش باينة
وده شكل الخليط . حنلاحظ اني قشور البرتقال مش باينة خاص . بس ريحتها طالعة بطريقة رهيبة . حنصب الخليط ده على خليط الدقيق والبكنج باودر والملح .
نقلب بالشريط وحيبقى قوام خليط الكيك كثيف بس بينزل بسهولة
نصبه في صنيه مبطنه بالسمن والدقيق
او مبطنه بورق زبده - الطبخ: طريقتي في الخبز هي . أولع الفرن على حرارة 190 ولما يسخن أحط الكيكة وأسيبها لمدة 10 دقايق بعدين أوطي النار على 140 وأسبيها 25 دقيقة . حتكون اتحمرت من تحت أولع الفرن من فوق علشان تحمر . وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن .
وده شكلها وأنا بقطعها شايفين الجمال . هشة ولذيذة جدا